Romania Start-Up Plus, un nou program de finantare pentru antreprenori

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, spre consultare publică, Ghidul Programului „România Start-Up Plus”, în valoare de 105 milioane euro din alocarea aferentă Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, având ca obiective stimularea antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă. Prin finanțarea proiectelor de antreprenoriat din Programul „România Start-Up Plus”, Ministerul Fondurilor Europene are în vedere atingerea următoarelor obiective:

• Peste 2.000 de locuri de muncă nou create

• Peste 1.500 noi întreprinderi mici și mijlocii finanțate

• Peste 10.000 de persoane formate în domeniul educației antreprenoriale

Clusterul EURONEST ITC Hub va aplica pentru implementarea si administrarea unei scheme pentru start-up-uri in domeniul IT la nivelul Regiunii Nord-Est. Se estimeaza sustinerea unui numar de aprox. 50 de start-up-uri, finantarea maxima fiind de 40.000 EUR. Suma se va acorda in doua transe, astfel: viitorul antreprenor primește o subvenție în valoare de maximum 24.000 euro; daca antreprenorul realizeaza venituri brute echivalente cu jumătate din valoarea primei tranșe, se va acorda si a doua transa de finantare, în valoare de maximum 16.000 euro.

 

Pe langa finantarea directa, antreprenorii cu varsta peste 24 de ani vor beneficia de un pachet de servicii de consiliere, mentorat si tutorat care sa asigure realizarea unui plan de afaceri fezabil, precum si strategii de marketing si de vanzari adaptate profilului afacerii.

Apelul de proiecte se va deschide dupa 15 august a.c.

Ghidul și documentele anexe (aflate in consultare pana pe 25 iulie a.c.) pot fi consultate aici.